Over ToTG

Heerlijke gerechten, onberispelijke service

Over ToTG

Top of the Grill verzorgt voornamelijk zowel publieke als privé feesten/events voor bedrijven en particulieren. We brengen gastronomie en BBQ dichter bij elkaar dankzij de PRIMO Grills en de Green Egg. Top of the Grill bereidt alle gerechten op deze gesloten keramische BBQ’s waardoor de ingrediënten een extra smaakdimensie krijgen met zelf gekozen kruiden en specerijen. Top of the Grill gebruikt enkel kwalitatieve producten en werkt zoveel mogelijk volgens de seizoenen. We komen ter plaatse met onze mobiele cooking unit, wat een stuk flexibeler is dan met een foodtruck. We kunnen dan ook op alle mogelijke locaties werken. We brengen streetfood met een gastronomische touch. De mogelijkheden op onze grills zijn legio en geven ons de mogelijkheid om zeer uiteenlopende gerechten aan te bieden, een unicum in het “foodtruck” gebeuren.

Because your taste matters …

 Dirk Luijts

Afgestudeerd als industrieel ingenieur wist Dirk al snel dat hij de sporen van zijn  grootvader moest volgen. Hij vervolledigde in avondschool de opleiding tot chef kok en  liep jaren mee met verschillende topkoks. Zo werkte hij onder andere voor  grootmeesters als Roger Souvereijns en Yves Mattagne. Een aantal jaren terug startte  hij Top of The Grill, met als doel BBQ te brengen met gastronomische touch.

Onze filosofie

Dirk gelooft stellig in een verse, seizoensgebonden keuken waar enkel wordt gewerkt met kwaliteitsvolle ingrediënten. Een stokpaardje van Dirk zijn de sauzen die hij gebruikt. Mayonaise, ketchup, tartaar, … wordt allemaal huisbereid. Ook voor de warme sauzen is enkel het beste goed genoeg. Béarnaise en zijn varianten worden vers geklopt en de donkere sauzen worden gemaakt met huisbereide bouillons en fonds. Hij wil de natuurlijke smaken laten primeren.

Ons gereedschap: Primo Grill

Top of The Grill koos om te werken met Primo Grills en Green Eggs. Deze toestellen verbeteren de alom gekende manier van barbecueën. Het is een volledig gesloten systeem waarbij de luchttoevoer perfect kan worden gecontroleerd. Er slaan geen vlammen meer in het eten. In tegendeel alle ingrediënten worden mooi egaal geroosterd op houtskool en krijgen die die lekkere derde smaakdimensie. Het toevoegen van kruiden perfectioneert het geheel.